parkeren plein den haag
Onder Plein is de Pleingarage met 560 parkeerplaatsen. De parkeergarage is 24/7 open. Het tarief is €1 per 15 minuten met een maximum van €30 per dag. ’s Avonds na 19.00 uur is parkeren Plein goedkoper en kost het €1 per 30 minuten. De maximale doorrijhoogte is 1.90 meter. Een alternatief voor de Pleingarage is de parkeergarage van Q-Park aan de Kalvermarkt (ongeveer 200 meter van Plein).

Parkeren Den Haag centrum

Doordeweeks en op zaterdag is er betaald parkeren in de binnenstad van 9.00 tot 24.00 uur. Op zondags moet men betalen van 13.00 tot 24.00 uur. In een aantal straten is er betaald parkeren tot 02.00 uur ’s nachts.

Er zijn drie parkeerorganisaties actief in de stad die ieder een aantal parkeergarages beheren. Q-park beheert de garages aan de Grote Markt, het Muzenplein en aan de Zwarteweg. P1 heeft het beheer over de garages bij het Stadhuis en aan Schedeldoekshaven 90 (Spui). Veel garages hebben een starttarief van €4 voor de eerste 60 minuten en een maximum van €35. De parking bij de Grote Markt heeft een tarief van €6 per uur.

Parkeergarages Den Haag centrum

– Parkeergarage Grote Markt: Kalvermarkt 32G (Q-park)
– Parking Stadhuis: Spui 70 (P1)
– Parkeergarage Turfmarkt: Schedeldoekshaven 100
– Parking Spui centre: Schedeldoekshaven 90 (P1)
– Parking Spui centre: Spui 160
– Parking Muzenplein: Fluwelen Burgwal 54 (Q-park)
– Parkeergarage Pleingarage: Plein 25
– Parkeergarage Helicon: Zwarteweg 40 (Q-park)
– Parkeergarage Rijnstraat: Rijnstraat 8
– Parkeergarage Markthof: Gedempte Gracht 605

Parkeren en parkeervergunning in Den Haag

In de meeste gebieden moet worden betaald om te parkeren ook op feestdagen. Motoren hoeven niet te betalen; ze zijn vrijgesteld van parkeerbelasting. Brommobielen moeten wel betalen. Bezoekers kunnen bij een van de 175 parkeerautomaten betalen met muntgeld, bankpas, mobiele telefoon of creditcard. Bewoners kunnen een bewonersparkeervergunning aanvragen als ze in een gebied wonen met betaald parkeren. Er kan ook een bezoekersparkeervergunning aangevraagd worden. Wil men een vergunning voor een tweede auto dan gaat dit meer geld kosten.

Den Haag

Horeca en restaurants op Plein