Winkelstraten en winkelcentra in Den Haag

Spuistraat
De Spuistraat is een van de bekendste winkelstraten van Nederland met tientallen winkels: Belcompany, Bershka, Blokker, Burgerking, Clarks, De Tuinen, Didi, Diesel, Dolcis, Dr. Adams, Etos, Expo, Foot Locker, H&M, Honkemoller, Invito, Jack & Jones, Levi’s, Manfield, Pearle, Perry Sport, Polare boekenwinkel, Sacha, Score, Steps, Sunglass Hut, Superstar, Swarovski, T-Mobile, Tango, The Phone House, Vero Moda, Vodafone, V&D, WE. Het is 10 minuten lopen van Centraal Station naar de Spuistraat. In de binnenstad zijn ongeveer 10 parkeergarages.winkelen in Megastores

MegaStores Den Haag adverteert zichzelf als het grootste overdekte winkelcentrum van de Benelux. Het winkelcentrum bestaat twee verdiepingen met een winkelaanbod van ongeveer 50 winkels. Begane grond: Jumbo supermarkt, Aldi, Hema, Xenos, La Place, McDonalds, Subway, Blokker, Halfords, Etos, Intertoys, Pets Place, Prenatal, Beter Bed, Beddenreus. Op de eerste en tweede verdieping zitten veel meubelwinkels zoals Seats & Sofas, Sanders Meubelstad, Montel, Hoogenboezem, Keuken Concurrent, Leen Bakker en Kwantum. Andere winkels op de verdieping zijn Kruidvat en BCC. Megastores is 7 dagen per week open. In de regel van 10.00 – 18.00 uur. Op zondag vanaf 12.00 uur en op maandags vanaf 13.00 uur. Donderavond is koopavond.
Megastores ligt dicht bij treinstation Holland Spoor (5 minuten lopen). Tram 1, 16 of 17 (Leeghwaterplein) stoppen nabij. Parkeren kan op een van de 1750 parkeerplaatsen (€1 per uur). Adres is Van der Kunstraat 123, Den Haag. Website is Megastores.

Passage

De Passage is het oudste winkelcentrum van Nederland met mode- en schoenenwinkels van allure. Het overdekte winkelcentrum werd in september 2014 feestelijk heropend met een nieuw gedeelte tussen de Spuistraat en de Grote Marktstraat. De ingang van het nieuwe gedeelte van de Passage ligt tegenover de Hema en de Bijenkorf. Winkels in de Passage zijn o.a: Apple Store, Calexis, La Ligna, Ecco Premium, Desigual, Geox, Giullia & Co, Kult, Gerry Weber, WAM Denim, Nelson, Sacha, Van Os tassen en koffers en een Miele Center. Verder zijn er winkels van Intertoys, Douglas, The Body Shop, Xenos, Leonidas en Starbucks. De ligging van de Passage is in hartje Den Haag dichtbij het Binnenhof en de Bijenkorf. De passage is 7 dagen per week open van 10.00 – 18.00 uur. Op zondag van 12.00 – 17.00 uur en op maandag vanaf 12.00 uur. Donderavond is koopavond. Website is: De Passage.

Grote Marktstraat Den Haag (Bijenkorf)

De Grote Marktstraat loopt parallel aan de Spuistraat en is ook een grote winkelstraat in Den Haag. Bekende winkels en restaurants als de Bijenkorf, Hema, C&A, McDonalds, Ici Paris XL, A&H, Xenos, Hans Anders, Intertoys en Basic Fit zijn er gevestigd. In de Grote Marktstraat is tegenover de Hema/Bijenkorf een ingang naar winkelcentrum De Passage.

Primark

De modeketen Primark is gevestigd aan het Spui 50 in het centrum van Den Haag. Primark staat bekend om zijn goede kleding voor lage prijzen.

winkelen in de Venestraat

De Venestraat is een winkelstraat op de hoek van de Spuistraat. Er zijn o.a America Today, Bodycult (tatoo), Cos-store, De Tuinen, Denim & Supply Ralph Lauren, Douglas, Gedds & Gillmore, Geox, Invito, Jack & Jones, Lucardi, Mango, Men at Work, Pandora, Pieces, Rituals, The Phone House, Van Haren, Vila, Vodafone, Xenos en Yves Rocher.

New Babylon

Dit woon-, werk- en winkelcomplex ligt naast CS Den Haag. Een aantal winkels in New Babylon zijn Vero Moda, Only, Northbound, Mango, Mr. Smith, Jack & Jones, Coolcat en De Tuinen. Verder zijn er een AKO boekenwinkel, het Brabants Lederwarenhuis, Greenbean (koffie, sapjes, broodjes) en restaurant Piazza.Bij afhaalcentrum De Buren kan men online bestelde pakketjes afhalen. New Babylon is open van maandag t/m vrijdag van 10.00 – 19.00 uur. Zaterdags tot 18.00 uur en op zondag zijn de tijden 12.00 – 17.00 uur. Er is een parkeerplaats met ruimte voor 1750 auto’s.

Chinatown
Chinatown ligt tussen de Wagenstraat, Amsterdamse Veerkade en Gedempte Gracht. Er zijn diverse restaurants, winkeltjes en Chinese supermarkten.

Buitenlands geld inwisselen

Omdat veel toeristen Den Haag bezoeken tijdens hun ontdekkingstocht door Nederland. Heb je verschillende plaatsen om geld in te wisselen. Kijk hier voor het dichtstbijzijnde geldwisselkantoor in Den Haag. Hier kun je buitenlands geld kopen of inwisselen naar Euro’s. Het is namelijk vaak verstandiger om buitenlands geld direct in te wisselen en niet in een la te laten liggen. De kans dat je het kwijtraakt is groot en met euro’s kun je direct iets leuks kopen, bijvoorbeeld in de winkelstraten van Den Haag.

Cadeautjes voor kinderen, winkelen Den Haag,