Haagse Antiek- en Boekenmarkt

De antiek- en boekenmarkt staat van half mei t/m september op de donderdag en zondag op het Lange Voorhout. In de periode oktober tot half mei is een kleine boekenmarkt te vinden op donderdag op Plein. De openingstijden van beide markten zijn 10.00 – 18.00 uur.

Le Marie Marché

Deze Franse markt staat op Plein ieder eerste weekend van de maand van 11.00 – 18.00 uur. De toegang is gratis. Er zijn veel kraampjes waar je iets kunt eten en voedsel kopen. Verder zijn er stalletjes met accessoires en snuisterijen.

Prinsjesfestival

Het Prinsjesfestival wordt gehouden in september in de binnenstad van Den Haag. Het festival staat in het teken van politiek, media en cultuur. De laatste dagen van Prinsjesfestival kent de meeste activiteiten. Op zaterdagmiddag (16 september) is er op de Lange Voorhout een Prinsjesmarkt en wordt er om 14.00 uur een oefenshow gehouden door de Bereden Brigade. Op zondag is de Generale repetitie Prinsjesdag met 200 paarden. Het vertrek van de paarden is om 10.00 uur bij de Koninklijke Stallen aan de Hogewal. De slotdag is Prinsjesdag. De koninklijke familie rijdt dan met de glazen koets van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. Koning Willem Alexander houdt de jaarlijkse Troonrede in de Ridderzaal om 13.15 uur. Tegen 14.00 uur gaat de koets weer terug naar het paleis.

binnenhof den haag

Prinsjesdag 2018

Prinsjesdag Den Haag vindt ieder jaar plaats op de derde dinsdag van september. De koning en koningin Maxima rijden op die dag om 13.00 uur van Paleis Noordeinde met de Glazen Koets naar het Binnenhof. Hier spreekt koning Willem-Alexander de troonrede uit in de Ridderzaal. In deze rede staan de plannen van het kabinet en blikt de Koning terug op de afgelopen periode. Rond 13.50 uur vertrekt de koning weer naar het paleis waar om 14.00 uur de balkonscène zal zijn met de Koningin en de prinsessen. Na afloop is er een muzikaal optreden van militaire korpsen.