ADO Den Haag

De bekendste voetbalclub is ADO Den Haag dat in de Eredivisie speelt. Dit is de hoogste voetbalafdeling in Nederland. ADO werd in 1905 opgericht. De letters ADO staan voor ‘Alles Door Oefening’. De club werd twee keer op rij landskampioen: in 1942 en in 1943.

Sponsor & stadion
De wedstrijden van ADO worden gespeeld in het Bingoal Stadion in de wijk Forepark. Met ingang van 1 juli 2022 is Hommerson Casino de nieuwe hoofdsponsor.

Rondleiding bij ADO
Het is mogelijk om een rondleiding door het Bingoal Stadion te krijgen. Men krijgt toegang krijgt tot de catacomben, spelerstunnel, sponsorloges, perskamer en het ADO Museum. De rondleiding in een groep duurt 1,5 uur en kost het 7,5 euro p.p. De rondleiding kan niet individueel geboekt worden.

Voetbal Den Haag

Er zijn meer dan 30 voetbalverenigingen in Den Haag. Een paar roemruchte voetbalclubs zijn HVV, HBS en Quick die in het verre verleden diverse keren landskampioen werden. Het Nederlandse voetbal was tot 1954 een amateurcompetitie. HVV werd in 1891 voor de eerste keer landskampioen. In de periode 1899-1914 werd HVV maar liefst 8 keer landskampioen. De club staat in de rangorde van landskampioenschappen dan ook op de vierde plaats (10 x kampioen) na Ajax(33), PSV(23) en Feyenoord(14). Voetbalclub HBS ( Houdt Braef standt) werd 3 x landskampioen en Quick 1 x kampioen.

Den Haag

winkelen in Den Haag
parkeren Den Haag