ado-den-haag voetbalstadion

ADO Den Haag

De bekendste voetbalclub is ADO Den Haag dat in de Eredivisie speelt. Dit is de hoogste voetbalafdeling in Nederland. ADO werd in 1905 opgericht. De letters ADO staan voor ‘Alles Door Oefening’. De club werd twee keer op rij landskampioen: in 1942 en in 1943.

Sponsor & stadion
De wedstrijden van ADO worden gespeeld in het Kyocera Stadion in de wijk Forepark. Kyocera is een groot Japans bedrijf en een belangrijke sponsor van de voetbalclub. Basic-Fit is de hoofdsponsor van ADO en hun naam prijkt op de shirts van de voetballers. Eigenaar van ADO Den Haag is het Chinese bedrijf United Vansen dat 98% van de aandelen bezit.

Rondleiding bij ADO
Het is mogelijk om een rondleiding door het Kyocera Stadion te krijgen. Er is keus uit 7 arrangementen waarbij men toegang krijgt tot de catacomben, spelerstunnel, sponsorloges, perskamer en het ADO Museum. Afhankelijk van het arrangement duurt de rondleiding 60-90 minuten en kost het rond de 10 euro p.p. De arrangementen kunnen zowel individueel geboekt worden, als verjaardagsfeestje of als bedrijfsuitje. Het Kyocera Stadion is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Halte Forepark van RandstadRail 3 en 4 ligt op 12 minuten lopen van het stadion.

Voetbal Den Haag

Er zijn meer dan 30 voetbalverenigingen in Den Haag. Een paar roemruchte voetbalclubs zijn HVV, HBS en Quick die in het verre verleden diverse keren landskampioen werden. Het Nederlandse voetbal was tot 1954 een amateurcompetitie. HVV werd in 1891 voor de eerste keer landskampioen. In de periode 1899-1914 werd HVV maar liefst 8 keer landskampioen. De club staat in de rangorde van landskampioenschappen dan ook op de vierde plaats (10 x kampioen) na Ajax(33), PSV(23) en Feyenoord(14). Voetbalclub HBS ( Houdt Braef standt) werd 3 x landskampioen en Quick 1 x kampioen.
Den Haag

winkelen in Den Haag
parkeren Den Haag