operatie door dokter

Zorgverleners in Den Haag

Volgens Zorgkaart Nederland zijn er in Den Haag meer dan 3900 zorgverleners. De grootste groepen zorgverleners zijn fysiotherapeuten (505), huisartsen (281), tandartsen (275), apothekers (139) en dietisten (105).

Hagaziekenhuis
Het HagaZiekenhuis is een van de grootste algemene ziekenhuizen van Nederland met 3600 medewerkers. Het is gevestigd op vijf locaties in de stad. Een van die locaties is het Juliana Kinderziekenhuis dat jaarlijks door 50.000 kinderen bezocht wordt.

Medisch Centrum Haaglanden (MCH)
Een tweede groot ziekenhuis in Den Haag is Medisch Centrum Haaglanden (MCH). Het centrum zit op twee locaties: MCH Westeinde in de buurt van treinstation Holland Spoor en MCH Antoniushove in Leidschendam-Voorburg. Er is een buitenpolikliniek in Monster en een in de Koninginnegracht bij Scheveningen.

Bronovo
Bronovo is een algemeen ziekenhuis in Den Haag en telt 1500 medewerkers. Het heeft twee buitenpoli’s: een in Wassenaar en een in het Statenkwartier.
Het ziekenhuis is landelijk bekend omdat verschillende prinsessen er werden geboren waaronder kroonprinses Amalia.

GGD Haaglanden
De GGD houdt de volksgezondheid in de gaten voor de negen gemeenten in de regio Haaglanden. Het gebied omvat de stad Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Diensten zijn o.a inspecties voor kinderopvang, gezondheidadvies, jeugdgezondheidszorg, vaccinaties en daklozenzorg.

Azalea
Azalea is een samenwerkingsverband van 4 grote huisartsenpraktijken in Den Haag. De vestigingen zitten in stadsdeel Loosduinen, Segbroek, Escamp en Haagse Hout. Behalve een huisartsenpraktijk zitten in de centra ook andere diensten zoals een apotheek, fysiotherapy, diëtiste, verloskundige hulp en een psycholoog. Bovendien kan men er ook terecht voor vaccinaties en bloedprikken.

Mauritsklinieken
De Mauritsklinieken is de grootste zelfstandige polikliniek dermatologie van Nederland. Behalve dermatologie en huidtherapie zijn er ook behandelingen voor spataderen. Het bedrijf heeft 5 vestigingen waaronder twee afdelingen in Den Haag. Men moet een verwijsbrief hebben van een arts om geholpen te kunnen worden.