Woonnet Haaglanden
Een bekende aanbieders van huur- en koopwoningen in Den Haag is Woonnet Haaglanden. Dit samenwerkingsverband van woningcorporaties in de regio Haaglanden heeft in april 2017 iets meer als 100 huurwoningen in zijn bestand waarop men kan reageren.

Wonen in Den Haag en regio

De goedkoopste huurwoningen zijn enkele huizen in het kader van de Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishoudenswoningen (HAT). De huren van deze HAT woningen liggen tussen de 300-350 euro per maand. Slechts 6 huurwoningen zijn direct te huur. Het betreft 4 flatwoningen in Delft, 1 flatwoning in Zoetermeer en 1 seniorenwoning in Wassenaar. Nog eens 6 flatwoningen zijn beschikbaar door loting. Vijf van deze flatwoningen staan in Delft en slechts een in Den Haag. De overige huurhuizen van Woonnet worden per aanbod verhuurd. Om in aanmerking te komen om te wonen in Den Haag is de inschrijfduur bepalend. Een creditcheck en een recente inkomensverklaring van de belastingdienst zijn verplicht.

Huis kopen Den Haag

Wie een huis wilt kopen kan bijna niet om Funda heen. Deze woningsite heeft op zijn website ruim 3100 koopwoningen in Den Haag. Het goedkoopste stukje vastgoed (€3.750 k.k) is een parkeerplaats die met een beugel kan worden afgesloten en een eeuwigdurend recht van erfpacht heeft. Een vrijstaande recreatiehuis is er al voor €35.000 k.k. De goedkoopste starterswoning is een flatwoning met twee kamers (€74.000). Een portiekflat staat te koop voor €75.000. Een 3 kamer appartement met overdekte parkeerplaats in het centrum van Den Haag (Noordwal) was te koop voor €175.000. Voor deze prijs was een koper snel gevonden.

Kantoor op Plein Den Haag

Op Plein zijn diverse horeca gelegenheden en kantoren te vinden. Plein ligt midden in het centrum dichtbij het Binnenhof. Een kantoor op Plein is te vinden op de website Fundainbusiness waar al het bedrijfsaanbod staat. In april 2017 waren twee kantoren te koop op Plein Den Haag. Het kleinste kantoor (19m2) kostte €474/m²/jaar. Het tweede kantoor had een oppervlakte van 80m2 en kostte €225/m²/jaar.

Makelaar kiezen

Een makelaar helpt je je woning te verkopen en rekent hiervoor courtagekosten. Het tarief ligt meestal tussen 1 – 2%. Je betaalt deze kosten als de woning daadwerkelijk verkocht wordt. Als je makelaars vergelijkt op courtagekosten kijk dan wel of de btw inclusief of exclusief is. Verder komen er opstartkosten bij die de makelaar aan jouw doorrekent zoals adverteren op Funda en kosten van een fotograaf. Een van de goedkoopste NVM makelaars is Makelaarsland dat een vaste vergoeding rekent en geen percentage van de verkoopprijs.